Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Ποιητικό διάλειμμα

Με συγχωρείτε που το έριξα στην... ποίηση, αλλά στις σχιζοφρενικές εποχές που ζούμε, δεν έχω τίποτα άλλο να πω. Το στόμα μου είναι σφραγισμένο. Δεν ανεβαίνουν εύκολα στο στόμα μου λόγια πεζού λόγου, θα είναι εντελώς ...πεζά και παράταιρα.
Αμηχανία ψαλτού... βήγξ!
Τεχνικό πρόβλημα... μουσικό διάλειμμα!
Κενό λόγου... ποιητικό διάλειμμα!


Μεθεόρτια
Πέρασε τ’ απομεσήμερο
σκαρφάλωσαν οι ώρες
κι έμειναν έρ’μα τα στενά
κι οι πόρτες κλείσαν όλες.
Μία κουρτίνα απλώθηκε
σημαίνοντας το τέλος
ψυχρή μας ρίγησε πνοή 
στο ασημένιο φέγγος.
Ποιος θα μαζέψει τώρα πια
τα χθεσινά λαμπιόνια
πού ‘μειναν  έρμαια φριχτά
στα παγωμένα κλώνια;
...Βουβά βιολιά που μούσκεψαν
στην υγρασία της νύχτας,
ποτήρια που μνήσκουν μισόπιοτα
σκιές της άδειας πίστας;
(Το πρωτοέγραψα 4/1/10 αλλά δεν μου έβγαινε. Το βρήκα 7/1/11 το δούλεψα και μου... βγήκε!)

Δεν ξέρω αν αναφέρεται στα μεθεόρτια, τα μετά τις γιορτές Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς, Θεοφανείων ή στα μεθεόρτια τα μετά το μεγάλο φαγοπότι, που συλλογικά πειστήκαμε ότι ανήκουμε στην ελίτ με τους Αλβανούς, Πακιστανούς και λοιπούς κάτω από τα πόδια μας, καθώς τώρα εμείς πρέπει να πάρουμε τη θέση τους κάτω από τα πόδια άλλων, αν όχι κάτω από τα πόδια των ίδιων των πρώην υποποδίων... 

2 σχόλια:

  1. Η ποίηση, στιχουργική, ή όπως άλλως πέστην είναι τουλάχιστον για μένα μια διέξοδος από όλους και όλα. Μεταφέρομαι σε άλλο κόσμο για καμιά ώρα ή παραπάνω (όσο χρειαστεί να γράψω οτιδήποτε).
    Το αποτέλεσμα με νοιάζει, αλλά δεν είναι αυτοσκοπός. Φυσικά το πρωτογενές κείμενο το αφήνω να ωριμάσει συνήθως μερικές ώρες ή μια δυο μέρες μέχρι να το ξαναδω. Αν δεν μου αρέσει το ξαναχτενίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχουν εκείνοι που τους περισσεύει το ταλέντο και βγάζουν αριστουργήματα σε κάθε τους πορδή οι οποίοι μπορεί να είναι αξιόλογοι, μπορεί όμως και όχι σαν άνθρωποι.
    Υπάρχουμε κι εμείς οι κοινοί θνητούς, που γράφουμε για μας και μας τρέχουν τα σάλια για κανένα αποφάγι έμπνευσης από τους προηγούμενους.
    Αν μη τι άλλο εμείς που γράφουμε για τον εαυτό μας και βγάζουμε τα εσώψυχά μας στο χαρτί, ας μείνουμε αγνοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή