Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Εμπειρίες... ΟΣΕ

Χρειάζεται πραγματικά να κάνεις «ειδικούς ελέγχους» στον ΟΣΕ, για να διαπιστώσεις την άσχημη κατάσταση του οργανισμού;

Χθες επέστρεψα από την «πρωτεύουσα» στη Λάρισα και πλήρωσα 22,70€ παραπάνω για το δρομολόγιο των 7.29μμ που είναι προτεραιότητας. Δεν σήκωνε η τσέπη μου αυτή την απαράδεκτα υψηλή πρόσθετη δαπάνη, αλλά με ποιο να ερχόμουν; Το επόμενο ήταν το τρένο με τις κουκέτες και το μεθεπόμενο ξεκινούσε τα... μεσάνυχτα! Έβαλα λοιπόν το χέρι μου βαθιά στην τσέπη με τα... καβούρια και πλήρωσα το ποσό , επιπλέον της τιμής του εισιτηρίου (21,60+21,60 το μετ’ επιστροφής). Τουλάχιστον είχα την ψευδαίσθηση ότι θα έφτανα στην ώρα μου κι ότι θα έκανα βασιλικό ταξίδι. Τίποτα από τα δυο. Το ταξίδι ήταν απλώς ανεκτό, τουλάχιστον να έπιανε το κινητό μου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα ξεχνιόμουνα μιλώντας. Όσο για την ακρίβεια, ήρθα... 20’ καθυστερημένος. Στην Ελλάδα ζω, δεν θα περίμενα ακρίβεια προσέγγισης δευτερολέπτου που απολαμβάνουν στη Γερμανία, αλλά μέχρι πέντε λεπτά θα έκανα τα στραβά μάτια. Στο σταθμό με περίμεναν οι άνθρωποί μου με παιδιά μισή ώρα. Είχαν κάνει το λάθος κι αυτοί να έρθουν και 10’ πιο πριν. Μερικοί δεν λέμε να το συνειδητοποιήσουμε ότι μένουμε στην Ελλάδα! Θα πάρουμε τον καημό μας στον τάφο μας. Όχι δεν θέλω να κάνω μήνυση –μπορεί να πάρει και 7 χρόνια η Ελληνική αρνησιδικία- ούτε αποζημίωση θέλω, κουράστηκα, συμβιβάζομαι, παραδίνομαι!

Ακόμα μία τελευταία απορία κύριοι του ΟΣΕ: Στην είσοδο του σταθμού πάνω στο λιγδιασμένο τζάμι της άθλιας σιδερόπορτας, έχετε ένα αυτοκόλλητο που λέει ότι απαγορεύονται οι φωτογραφίες!!! Δηλαδή μια παρέα ενθουσιασμένων τουριστών που είχαν την φαενή ιδέα να επισκεφτούν την Ελλάδα, δεν θα μπορέσουν να στείλουν μια φωτογραφία τους στους φίλους τους με την άφιξή τους στο σταθμό Λάρισας; Μήπως πρέπει να πληρώσουν royalties γι’ αυτό; Ή θα μου πείτε ότι ο σταθμός έχει στρατιωτικό ενδιαφέρoν, αποτελεί στρατιωτικό στόχο γι’ αυτό πρέπει να τον φυλάξουμε από την... κατασκοπεία!!!

Εντάξει υπάρχει κι ο αντίλογος:

1.Και ποιος θέλει τώρα να βγάλει φωτογραφία αυτό τον εγκαταλειμμένο σταθμό; Χάρη θα μας έκανε, αλλά δεν μας αξίζει η τιμή!

2.Και ποιος θα επενέβαινε να βάλει στη θέση του τον παρανομούντα φωτογράφο; Αλλά λέμε τώρα...

Φτου να μη μας ματιάξουν!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου