Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Λοιπόν απόψε δεν πρόκειται να βγω

Το πήρα απόφαση φίλοι: «Θα κάτσω σπίτι, θ’ αράξω σπίτι, λοιπόν απόψε δεν πρόκειται να βγω». Έξω κυκλοφορεί στους δρόμους η εθνική μας μελαγχολία. Οι άνθρωποι λίγοι κι αυτοί σκυθρωποί. Βγήκα σήμερα το πρωί αλλά η βενζίνη είχε τελειώσει. Πήγα να βάλω και το κοντέρ της αντλίας στο βενζινάδικο, μου έσπαγε τα ρεκόρ το ένα μετά το άλλο. Πανικόβλητος του ‘πα του ανθρώπου να σταματήσει. Σε λίγο θα έπρεπε να πλένω πιάτα –ή αυτοκίνητα; -για το λογαριασμό! Λίγο παρακάτω συναντήθηκα με έναν ιππέα καβαλάρη. Στην πόλη που έχει για έμβλημά της το άλογο ζω, αλλά τέτοιο πράγμα δεν είχα ξαναδεί από τότε που ο δήμαρχος είχε τη φαεινή ιδέα να κάνει τη δημοτική αστυνομία ιππικό. Αλήθεια τι έγινε εκείνο το πρόγραμμα; Τώρα που η βενζίνη ακρίβυνε θα συνηθίσουμε το «στ’ άλογα, στ’ άλογα...» και στην ιδέα ότι είμαστε ιππότες της Αττικής τραπέζης. Διότι όταν στη συνέχεια πέρασα από την τράπεζα να πάρω το μπλοκ των επιταγών που είχα παραγγείλει μου είπαν ότι αν δεν αγοράσω ένα ασφαλιστικό τους πρόγραμμα δεν μου το δίνουν!

Γι’ αυτό σας λέω «θα κάτσω σπίτι, σεισμός να γίνει δεν πρόκειται να βγω», ακόμα κι ο καιρός ήταν συννεφιασμένος σήμερα παρότι το θερμόμετρο του αυτοκινήτου μου έδειχνε 38oC υπό συννεφιάν!

Κάποτε βγαίναμε για shopping therapy, σήμερα μόνο για melancholy douche, καθώς από τη μία περνάς μπροστά από σκηνές υποψήφιων αυτοχείρων πείνας, από την άλλη από έρημα καταστήματα, με το περυσινό εμπόρευμα και το «κλείνουμε όλα στη μισή τιμή».

Αλλά και στο σπίτι «όταν χτυπάει το τηλέφωνο θα το κοιτάζω και δεν θα απαντώ γιατί όταν χτυπάει το τηλέφωνο εννιά φορές στις δέκα είναι για κακό». Γιατί ποιος άλλος μπορεί να με θυμηθεί εκτός από τους πιστωτές; Σίγουρα κάποια τράπεζα θα είναι που θα θέλει να μου θυμίσει –ή να με απειλήσει- για κανένα ξεχασμένο(;) δάνειο.

Σας αφήνω τώρα γιατί πάω να «τηγανίσω κάνα αυγό» κι έπειτα «να βάλω βίντεο και ν’ αποβλακωθώ».

ΥΓ Αν κανείς σας πει ότι με βοήθησε το παλικάρι που εμείς οι Λαρισινοί κάναμε γαμπρό στην Αννούλα μας, ο Λουκιανός που κελαηδάει, μη τον πιστέψετε. Κάθε ομοιότητα είναι και πάλι εντελώς συμπτωματική!

http://www.youtube.com/watch?v=ywGwQSBxQy8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου