Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Η λέξη "ΟΠΑ" είναι μια παρότρυνση σε κέφι και μεράκι κατά το χορό


Είδατε που γίναμε και λεξικογράφοι! Κάποιος φίλος επιμένει ότι ΟΠΑ σημαίνει Οικονομικό Πανεπιστήνιο Αθηνών, αλλά του επσημαίνω ότι αυτή είναι μόνο η τεχνοκρατική πλευρά του θέματος και πρέπει να μάθει να βλέπει τα πράγματα και λίγο πιο ανθρώπινα.
Για λεπτομέρειες στο λεξικό: http://translate.google.com/translate?hl=el&sl=en&tl=el&u=http%3A%2F%2Fen.wiktionary.org%2Fwiki%2F%25CF%258C%25CF%2580%25CE%25B1


Θα δείτε σήμερα τον τελικό της eurovision;

Τι είναι για σας η eurovision:

1. Ένα καλλιτεχνικό γεγονός, όπως μια συναυλία;

2. Ένας διαγωνισμός, όπως π.χ. τα καλλιστεία;

3. Ή μια εθνική μάχη; Όπως π.χ. οι αγώνες της εθνικής ποδοσφαίρου στο Μουντιάλ;

Φυσικά σ’ αυτές τις περιπτώσεις η εύκολη απάντηση είναι: Όλα αυτά μαζί. Αυτή η απάντηση όμως δεν βοηθάει. Τι από αυτά είναι για σας περισσότερο η Eurovision. Ένα μόνο, το πρώτο και κυριότερο.

Αν έχουμε αυτή την απάντηση μπορούμε να κρίνουμε τους εαυτούς μας που την παρακολουθούν σε τόσο υψηλά ποσοστά τηλεθέασης αλλά και να αποφασίσουμε αν πρέπει και του χρόνου να συμμετέχουμε σαν χώρα.

Κάποιοι αποφαίνονται ότι η θεαματικότητα αυτού του γεγονότος αποδεικνύει το χαμηλό μας πολιτισμικό επίπεδο. Κάτι σαν το "άρτον και θέαμα" που έρριχναν οι Ρωμαίοι στον όχλο για να τον κρατούν ήσυχο και ικανοποιημένο. Κάποιοι άλλοι αντίθετα βρίσκουν αυτό το διαγωνισμό ως μια προσέγγιση των λαών της Ευρώπης και ως μια ειρηνική εκδήλωση που προάγει την καλλιτεχνική δημιουργία και την ανάδειξη νέων καλλιτεχνών.

Φαντάζομαι μάθατε ότι η κυβέρνηση μελετάει την αποχή της του χρόνου από τη διοργάνωση, θεωρώντας προφανώς ότι δεν αξίζει εθνικά η συμμετοχή μας δεδομένου του κόστους της.

Περιμένω απαντήσεις...

1 σχόλιο:

  1. Το πρωί έγραψα ένα κειμενάκι στο ιστολόγιό μου για τον διαγωνισμό και είπα πως προβλέπω μια πανωλεθρία. Τώρα και ώρα 0:11 Σαββάτου πριν την ανακοίνωση των βαθμολογιών μπορώ να πω ότι τα παιδιά μας είχαν ζωντάνια και κέφι. Ότι θέση και να πάρουν. Μπορεί το τραγούδι να ήταν λίγο κιτς αλλά εγώ ένιωσα κάπως.. Σαν να βγήκαν από μέσα μου θυμός και τσαμπουκάς προς όλους τους ευρωπαίους που μας κοροιδεύουν, (όχι άδικα μερικές φορές). Τα λόγια του τραγουδιού μπορεί να μιλούν για αισθηματικές καταστάσεις αλλά είναι και πολύ επίκαιρα ως πολιτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή