Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Συνταρακτικές, σπαρταριστές αποκαλύψεις από την κα Μαντέλη για το σκάνδαλο Βατοπεδίου

Όχι εγώ δεν θα μπω στη ουσία της υπόθεσης. Όταν λέγονται τόσο πολλά μια ακόμα φωνή ενισχύει την οχλοβοή αντί να ρίχνει φως. Άλλωστε ούτε εισαγγελέας είμαι, ούτε καν δημοσιογράφος. Μόνο δύο σημεία ήθελα να ξεχωρίσω, να τονίσω, να αναδείξω:


1. Η δικαιοσύνη μας στα χέρια ειδικών και μάλιστα επιστημόνων, χρειάζεται στοιχεία για να ξεκινήσει τις διαδικασίες και μάλιστα η δικαιοσύνη μας αυτή είναι ανεξάρτητη από το κράτος!

Συμφωνούμε ότι πρέπει να υπάρχουν στοιχεία επαρκή που να «στοιχειοθετούν» τις κατηγορίες, ώστε να μη την πληρώνουν και αθώοι λόγω του εκδικητικού πνεύματος κάποιων που θέλουν το κακό τους. Όμως συχνά αυτό λειτουργεί ως άλλοθι κι ενώ όλοι σχετικοί ή άσχετοι ξέρουμε τι έχει συμβεί, Η δικαιοσύνη δηλώνει αδύναμη να διακρίνει αν κάτι έχει συμβεί και τότε είναι πραγματικά τυφλή!!! Διότι αν και ο τελευταίος Έλληνας ξέρει τι έγινε εκεί στο Βατοπέδι, η ανεξάρτητη δικαιοσύνη δύο –τουλάχιστον- χρόνια τώρα, αδυνατούσε να πιάσει το νήμα και να ξεκινήσει! Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε βάλει την υπόθεση στο αρχείο και η ανεξάρτητη(!) δικαιοσύνη κόντρα στο κοινό περί δικαίου αίσθημα σφύριζε αδιάφορη. Ποιος πιστεύει ότι αν δεν είχε αλλάξει η κυβέρνηση σήμερα θα ακούγαμε τις σπαρταριστές περιγραφές της κας Μαντέλη!


2. Πήραμε μια γεύση για το τι γίνεται στα γραφεία των υπουργείων σε πραγματικό χρόνο: Οι επισκέψεις εκλεκτών των υπουργών στους υπαλλήλους, τα τηλέφωνα που «πέφτουν» παρακαλώντας με το καλό ή απειλώντας με το άγριο, η ανάμειξη συγγενών των πρωταγωνιστών –αδελφών ή συζύγων- και στο τέλος το αποτέλεσμα: Στην πλήρη ακινησία να προχωρούν μόνο τα ύποπτα και ιδιοτελή...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου